Leven – L.A. Life

Standaard

Los Angeles… Ik ben er zeven jaar geleden voor 2 dagen geweest. Toen heb ik de Hollywood stars gezien, een opname van That 70’s show bijgewoond en in een Volkswagenbusje rondgereden om Venice beach en Malibu beach te zien. Mijn buik compleet en compleet volgegeten bij de California Pizza Kitchen en voor het eerst in mijn leven Uggs gezien.
De stad zelf vond ik eigenlijk zeer lelijk. Ik was toen al in Chicago en San Francisco geweest en qua skyscrapers en Amerikaans grote stad gevoel vond ik die steden zeer mooi. L.A. had de X-factor wat dat betreft gewoon niet.

Toen ik twee weken geleden weer naar L.A. ging, om Marijke te bezoeken die daar een half jaar aan UCLA had gestudeerd, had ik ook zo mijn twijfels. Mijn herinnering was niet al te best, en ik was erg benieuwd wat zij al allemaal had ontdekt om te zien of het mijn beeld van de stad zou doen veranderen.

En dat is ook zo. Vanaf dat ik hier aankwam is het een groot feest geweest, we hebben superveel gedaan en L.A. is echt wel een hele leuke stad. Ik vergelijk het een beetje met Rotterdam, dat is ook een stad die je eigenlijk moet kennen, moet weten waar het leuk is om het naar je zin te hebben. Het zijn beiden geen steden die je welkom heten vanaf het moment dat je er binnen stapt. Maar de (aangename) verassing die je te wachten te staat als de stad je eenmaal een paar geheimen heeft prijsgegeven zijn dan ook geweldig.

Must do’s in L.A.:
Urth Caffé . De lattés zijn super, en neem ook een stuk Lemon Poppy Seed Pound Cake of een heerlijk broodje.
Greystone Mansion. De Mansion zelf is alleen maar soms open, voor een toneelstuk of een concert, maar het park er omheen is supermooi. Fonteinen, bloemen, standbeelden, een vijver met schildpadjes… Neem een boek mee en ga lekker lezen op een bankje of op het gras in de schaduw)
– Melrose Ave. Hele leuke winkeltjes, boetiekjes, vintage shops, merken, duur tot goedkoop. Heerlijk winkelen, rondkijken en windowshoppen. Genoeg leuke eettentjes onderweg om je honger te stillen of een drankje te nemen
Drag Queen Bingo in Hamburger Mary’s. Elke woensdag om 19.00 en 21.00 een nieuwe ronde Bingo, gepresenteerd door een heuse Dragqueen. Veel homo’s, geschreeuw, cocktails en goede barhappen. ‘ What do we play? BINGO!! How do we play it? LOUDLY! Gekkigheid en supermooie prijzen te winnen.
Getty’s Center – Saturdays off the 405, een supermooie plek om te liggen met je van huis meegemaakte picknick (geen alcohol meenemen helaas) luisteren naar bandjes die live spelen. Zie L.A. uitgestrekt onder je liggen en laat de zon langzaam onder gaan. De mensen zijn hip en de sfeer is goood!
Hollywood Cemetery Movie Night. In de zomer draait er elke zaterdag een Hollywood klassieker op het kerkhof. Neem ook hier je eigen picknick mee (dit keer is alcohol wel toegestaan!) en een kleedje en geniet van de festival sfeer en de film op de grote witte muur.
– Yoghurtland. Pak een bakje, vul dat met yoghurtijs in allerlei smaken en maak het af met toppings zoals vers fruit, koekjes, sauzen, nootjes, chocoladebrokjes. Je betaalt per gewicht (en voor een flink volle pot betaal je nog geen $3,50!)
– Mani/Pedi. Bijna overal in de stad worden er Manicures en Pedicures aangeboden voor $ 20,- voor beide. Doe het! Ik ben geweest bij eentje op de San Vicente Blvd. Waar je op een massagestoel wordt gezet, twee mensen tegelijk aan je werken, je een voetmassage en handmassage krijgt en je als je wilt twee verschillende kleuren op je tenen en handen krijgt. Ultieme L.A. verwennerij en decadentheid.
Hollywood Bowl. In de zomer worden hier concerten gegeven, kijk op de site wat er speelt. Als je dichtbij wilt zitten betaal je een flinke duit, maar helemaal achterin zit je al voor $ 12,- en het geluid is perfect en je kunt genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Ook hier kun je je eigen eten meenemen.
Diddy Riese. Voor $ 1,50 kun je twee koekjes kiezen en een smaak ijs dat tussen de koekjes wordt gestopt. Your very own Icecream Sandwich! De koekjes en ijs komen in  zeer veel verschillende smaken, dus neem je tijd om  goed te kiezen ;)

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen in L.A. maar dit zijn zeker leuke tips om te beginnen.
Onthoud, er is altijd wat te doen, dus vraag rond, zoek dingen op en geniet! Kijk af en toe ook eens in het echt rond in plaats van L.A. alleen door je camera te ervaren.
En ja, celebrities lopen er in het wild ;)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s