Eten – Sopa del dia

Standaard

Ik heb vorige week een lekkere soep gemaakt! Hij kwam uit het nieuwste nummer van de Delicious.
Het was de eerste keer dat ik echt soep van scratch heb gemaakt en ik moet zeggen, hij was erg lekker en helemaal niet moeilijk!
Het leuke vond ik dat het wel zo’n recept is dat er gelijk al supertof uitziet tijdens het proces, alsof je een echte chef bent.

Enfin, de soep was een geroosterde tomatensoep met brood (brood als in, brood in de soep).

Wat heb je nodig?
2 kg rijpe tomaten
2 rode uien
1/2 bol knoflook
snuf gedroogde oregano
olijfolie
1 liter hete groentebouillon
paar takjes basilicum
1 ciabattabrood
rodewijnazijn
extra vierge olijfolie

Verwarm je oven voor op 200 graden.
Hak je tomaten door de helft en leg ze met de open kant op een bakplaat, zo dus:

Dan gooi je de versnipperde ui en knoflooktenen (in het schilletje!) erover heen, oregano, peper, zeezout en olijfolie.
Dan krijg je dit:

Dat doe je in de oven, voor ongeveer 50 min tot een uurtje.
En dat gaat lekker ruiken! Mijn hemel. Enfin, de tomaten moeten lekker zacht worden, dus check even na die 50 minuten of ze al lekker mushy zijn.
Als de tomaten klaar zijn haal je ze uit de oven:

Mmmmmm.

Dan gooi je dat alles in een pan, je moet de knoflookjes er even uit vissen en die uit hun schilletje ‘persen’ (en dat is heel heet, dus hopelijk hebben jullie vuurvaste handen of een handigere manier om dat te doen), daar gooi je de liter groentebouillon bij (die je al hebt gemaakt door een blokje bouillon met kokend water te vermengen) en de helft van de ciabatta in stukken gescheurd (ik had Turks brood genomen, kan ook prima) en de basilicum, de takjes in stukjes gesneden en de helft van de blaadjes.

Dit moet je aan de kook brengen en even tien minuutjes laten koken. Daarna gooi je een scheut rodewijnazijn erbij en begin je met pureren met behulp van een staafmixer.

Klaar!
Serveer met een scheutje extra vierge olijfolie en wat basilicumblaadjes.
En wat brood on the side.

Enjoy :)

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s