Eten – Zelfbedachte Lekkerheid

Standaard

Afgelopen weekend had ik een vriendin te logeren, en we delen veel dingen: zoals onze liefde voor Amerika, uitvoerig kletsen, series, films, muziek, EN: eten en koken. Dus vaak als we een weekend samen zijn, wordt er wel eens gekookt.
Het moeilijkste daarvan is, wat gaan we eten? Vaak zitten we op een lijn, maar dat was afgelopen zaterdag wel anders.
‘Ik heb zin in worst.’ (Dat was ik dan)
‘Ik wil iets met wokken, of mango’ (Dat is zij)
‘Neen, fruit in eten, bah.’
Vervolgens noemde zij zo’n zeventig recepten op met mango er in, die ik natuurlijk allemaal afkeurde.
Ik riep weer dingen met worst, waar zij geen zin in had.
Toen was er een discussie over wokken of stamppot en toen vonden we dit recept en dat leek een mooie compromis, maar vooral leek het me ook wel erg smerig.

Enfin, het volgende plan van aanpak was ‘we gaan wel naar de winkels en kiezen daar iets. (Je weet van te voren dat dat natuurlijk niet werkt, maar je hebt honger en je moet wat.)
In de winkel zelf ging het inderdaad niet van harte, ook omdat mijn Albert Heijn het voor elkaar krijgt om sommige (lees veel) dingen niet op voorraad te hebben.

Toen we alle soorten vis, vlees, groente hadden afgekeurd, kreeg ik opeens een idee gevormd in mijn hoofd en als een razende begon ik boodschappen in mijn mandje te gooien. De vriendin keek mij vragend aan, maar het concept moest en zou in mijn vorm gebeuren.
Eenmaal in de rij vertelde ik haar wat ik van plas was, en ze ging akkoord.

Thuis aan de slag, en boy wat was het lekker, zo lekker, dat ik na deze langste inleiding ooit jullie het recept ga geven! (Heb alleen geen foto’s van het hele proces, wel van de boodschappen en het eindresultaat:

Niet alles van het plaatje heb je nodig maar wel:
– Brood (ik had casino wit)
– Geitenkaas
– Kweeperengelei
– Pruimen
– Peren
– sla
– Paddenstoelenmix

Zet je oven aan, op een graadje of 220 (maar je mag t zelf weten, als het maar warm is)
en snijd je champignons/paddenstoelen in stukjes en bak ze in een koekenpan/wokpan met een beetje olijfolie tot ze lekker gebakken zijn.
Snijd je pruimen en peren in schijfjes.
Als de oven inmiddels warm is, plaats je geitenkaas op een folie en daar om heen de pruimen en zet ze in de oven, zodat de pruimen warm worden en de geitenkaas warm en een beetje zacht.
Bak nu 2 sneetjes brood in een beetje olijfolie in de koekenpan tot je mooie crispy toast krijgt.

Als alles klaar is doe je het volgende:
Sneetje brood, laagje kweeperenjam, plakjes peer, beetje sla, paddenstoelenmengsel, geitenkaas en pruim en smullen maar.

Het was echt nice, en aan twee van zulke units had ik meer dan genoeg, maar je kunt natuurlijk zoveel maken als je zelf wilt.

Varieer ook gewoon, manchego of blauwe kaas ipv geitenkaas, en vijgen ipv peer of pruimen (of er extra bij), bruin brood ipv wit brood, you name it, het is mogelijk.

Eet smakelijk!

ps. voor ieder die opmerkt, ja maar je zei bah fruit in eten en nu zit er zoveel fruit in deze maaltijd, zeg ik ja, ik ben veranderlijk like that.

Advertenties

»

    • Hahaha, ik weet het niet! Nu ja, ik dacht aan een kaasplankje, met stroop en/of iets wat daar op lijkt en toen kwam dat in me op :’D maar het is echt nice!

  1. ik vind het goddelijk klinken, maar met wat voor geitenkaas maak je het? is dat een beetje een zoetige? want ik had laatst per ongeluk schimmelgeitenkaas (…) gekocht en helaas moest ik de pasta die ik ermee aangekleed had daardoor weggooien :( pasta + schimmelgeitenkaas + rucola + verse vijgen = nooit uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s