Eten – Diner tip in Amsterdam: Boca’s

Standaard

Ik had net een een date met een vriendin uit Den Haag. Zij kwam een avondje naar Amsterdam en wilde graag ergens iets eten, liefst in de buurt van het station.
Nu heb ik onlangs gehoord van het cafe/restaurantje Boca’s, op de Westerstraat en dat leek mij erg leuk.

En het was zo lekker en gezellig, dat ik dacht, het wordt tijd voor mijn eerste restaurant review.
Of review, gewoon een enthousiaste tip voor als mensen nog eens iets leuks willen in Amsterdam.

Boca’s is nog niet zo heel lang open, volgens mij nu iets meer dan een maand, en het zag er ook nog heel mooi en nieuw uit, er hing nog een lichte verfgeur en alles blonk en schitterde.
Het was nog niet zo vol, maar het was ook nog wel vroeg (18.30), en we vonden een mooi plekje aan de hoge bank met hoge tafeltjes. (Ik hou dus van banken bij cafe’s, ik ga daar altijd zitten! Mits mogelijk natuurlijk, ik klim niet perse op iemand zijn schoot om een plek te bemachtigen).

Het idee van Boca’s is het kiezen van allerlei kleine hapjes, een soort tapa’s dus, alleen heeft het niets met normale tapa’s te maken die je kent uit menig Spaans restaurant.
Om te beginnen kozen wij voor een middelgroot plateau Boca, wat dus inhoudt dat je van alles (vlees, vis, vega en kaas) iets krijgt. Je kunt ook kiezen voor een plateau met alleen kaas, of alleen vlees etc.
Op ons plateau lagen een heerlijke blauwe kaas met peer, stukjes biefstuk, forel met zoetzure komkommer, zalm met mango, boter van cornichons met salami en overal stukjes krokant brood.
Echt superlekker en het was allemaal ook zo op.
Daarna bestelden we nog een lamsburgertje met yoghurt-muntsaus (Superlekker, maar lamsvlees is dus ook echt gewoon een van mijn lievelings) en een risottotaartje met appel en makreel, ook erg smaakvol.

De wijnkaart vond ik heel grappig, want je hebt twee zijden: aan de ene kant staat: Dit zijn de wijnen voor als je op safe speelt, en op de andere kant staat: Mooi, jij houdt van risico en dingen uitproberen.
Ik nam uiteraard de rode wijn van de ‘spannende’ kant van de kaart en die was echt superlekker. Mijn vriendin had de witte wijn van die kaart en die kon hem ook goed waarderen.

De bediening is supervriendelijk, en de kok kwam af en toe ook gerechten brengen en uitleggen wat het was (daar hou ik altijd van, als de kok zich ook af en toe laat zien in het restaurant) en er hing een hele fijne sfeer. Het werd ook langzaam wat voller toen wij daar zaten, erg gezellig dus.

Neem een kijkje op de website: www.bar-bocas.nl, en check de menus, de lunchkaart ziet er ook fab uit, dus ik moet zeker terug.

Kortom, een superleuke tent, aardige mensen, heerlijk eten, uitermate geschikt voor een grote(re) groep, zodat je zoveel mogelijk kan bestellen en proeven.

Dit komt niet daar vandaan, maar zag er wel mooi uit. Dus.

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s