Leven – Monday blues

Standaard

En toen was het weer maandag en ook nog eens de tweede week van januari. Het jaar gaat nu al zo snel vind ik! Do you agree?
De maandag is voor vele mensen een vreselijke dag, het weekend is voorbij, de wekker gaat vroeg, en alles begint weer van voren af aan.

Hier wat tips om de maandag wellicht wat draaglijker te maken:

* Zorg dat je muziek om je heen hebt waar je blij van wordt. Draai die op kantoor (als het kan en mag natuurlijk), of luister op je iPod, of in de auto of waar je dan ook werkt.
* Ga tijdens je pauze naar buiten. Dit raad ik eigenlijk aan voor elke werkdag, maar zeker op maandag, dan heb je nog een klein idee van vrijheid, kun je je benen strekken, frisse neus halen (en neem dan gelijk je iPod mee met je leuke en fijne liedjes).
* Ga vanavond iets lekkers eten, iets waar jij blij van wordt en zin in hebt. Als je nog thuis woont moet je dat aan je ouders vragen, of je stelt voor je moeder te helpen met koken als ze maar wilt maken waar jij zin in hebt. Begin nu al met plannen, zodat je iets hebt om naar uit te kijken voor vanavond.
* Maandag is ook een uitstekende blog bij-lees dag, in het weekend zit je misschien minder achter de computer, en heb je nu alle tijd om te lezen wat je hebt gemist.
* Ga vanavond een goede/leuke/luchtige film kijken, of begin aan een nieuwe serie (Daarover binnenkort meer).
* Stuur je vriendinnen een smsje met een raadsel er in, of een ander leuk grapje. Zo maak je haar maandag beter, maar is het voor jou ook leuk om te zien hoe ze reageert als ze het antwoord probeert te bedenken.
* Zie in dat iedereen baalt dat het maandag is, dus geniet van het onuitgesproken saamhorigheidsgevoel met collega’s of andere mensen waar je vandaag mee te maken krijgt.
* Als het lukt qua tijd, probeer te sporten, daar krijg je energie van, en je voelt je je gegarandeerd beter dat je iets nuttigs hebt gedaan.
* En als laatste, de maandag is ook maar een dag, hij gaat voorbij, en dan is het morgen alweer dinsdag, en dan zit je eigenlijk al weer zo goed als op de helft en kun je uitkijken naar het weekend.

Benader de maandag eens zo!


Alvast een mooi liedje!
(Dit nummer leent zich trouwens echt uitstekend als soundtrack voor een filmpje met mooie beelden. Ik zie opties in de toekomst…)

Happy monday,

Liefs!

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s