Doen – Freubelen schmeubelen

Standaard

Creatiehief!


Hmm, ik zie net dat iemand op deze site terecht is gekomen door roze staafmixer te googlen.
Naar mijn weten heb ik daar nooit over geschreven, misschien is het een stille hint?

Maar goed, daar wilde ik het helemaal niet over hebben, ik kom net terug van hiphop, wat weer echt zo leuk was. Man wat krijg ik daar een energie van. Ik wil het liefst dan dat mijn hele dagen kunnen bestaan uit dansen. En ook slapen en eten. En schrijven, maar bijvoorbeeld niet werken, alleen dansen. Elke dans.
Alleen gaat dat natuurlijk niet gebeuren!

Nee, ik wilde het even vluchtig hebben over DIY’s. Do It Yourselfs voor de evt n00bs onder ons, allerlei filmpjes met allerlei zaken die je zelf kunt maken varierend van gebreide waterkokerwarmhouders, tot eigen kussenslopen en stickers voor op je muur, een optische illusie wenteltrap voor in je huis, hoe je spiegel te decoreren en wat nog meer.

Nu vind ik over het algemeen dat soort dingen heel leuk om te zien. Het begin dan vooral, en het eind, want ik weet dat die ik die dingen toch nooit zelf ga maken, dus dan heeft het midden niet altijd zin. Ik blijf wel kijken als ik het een leuke en symphatieke knutselaar vind, of echt heel erg benieuwd ben naar hoe en wat er gaat komen, maar goed dat gebeurt niet vaak.
Het is niet dat ik niet wil DIY’en, soms zitten er echt leuke dingen bij, maar er zijn gewoon bepaalde obstakels.
Zoals: Ik heb echt geen knutselspullen. Ja plakband en een schaar, maar daar kom je niet heel ver mee.
Ik heb geen lijm, en geen tangetjes en geen draad, en geen verf, stiften en als we dan toch bezig zijn, geen naaimachine.
Maar jongens en meisjes, ik heb goed nieuws wat betreft dat laatste, mijn oma belde vanmiddag dat ze haar naaimachine wil wegdoen en of ik misschien interesse heb.
Dat heb ik zeker, al kan ik er niets mee, ik wil het gewoon eens proberen, want het lijkt me namelijk superleuk om rokjes te maken, en als we dan toch bezig zijn kussenslopen (Ja, ik ben me er van bewust dat dat de makkelijkste dingen zijn, maar je begrijpt het niet als ik zeg dat ik echt nog nooit achter zo’n ding heb gezeten, dus ik moet mijn lat heel laag leggen.)

Hopelijk is hij niet zo antiek...

Maar sowieso, ik wil van 2012 een jaar maken waarin wat meer DIY’s ga uitproberen, gewoon om te kijken of dat leuk vind, dat knutselen.
Ik hou jullie op de hoogte en als jullie nog beginners tips hebben of een uitgesproken mening over DIY laat ze achter bij de comments!

Liefs!

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s